Du kan blive tilgivet for at tænke at ejendom er den nye dot.com. Det lader til at enhver med et par ekstra bukke til overs forsøger at komme ind på det nuværende boom. Skubbet de mange tv-programmer sælger hot nye ejendom destinationer, ville avisartikler regelmæssigt fremhæve returneringer skal foretages i udenlandsk ejendomsmarkeder, og egenskaben rigelige hjemmesider tilbyder rundt omkring i verden, være investorer farende i tusindvis i vækstmarkeder ledsaget kun af sikkerhed for at gøre en killer tilbagevenden.
Mange af disse er unge mennesker som prissat ud af deres hjemmemarkeder er ivrige efter at få en fod på ejendommen stigen i billigere markeder i udlandet. Andre kommer ud på bagsiden af ejendommen bomme i deres eget land, især britiske og irske og i stigende grad, spanske.
Men mens investorer kan drømmer om en egenskab, der vil tilbyde højt leje udbytter og høj kapital vækst på samme tid, sourcing de rigtige ejendomsmarkeder til at foretage denne investering er afgørende for at opnå solide returnerer. Med så megen opmærksomhed er fokuseret på nye markeder, er det vanskeligt for rookie investor at vide præcis hvor den næste revolution i ejendom kommer til at være.
Bulgarien, er for mange, det oplagte valg. For små tid investor eller ferie hjem køber tilbyder Bulgarien en overkommelig indgangspunkt. Får massiv opmærksomhed fra medierne, det er blevet en varm seng af investor aktivitet, især omkring Sortehavets kyst og skisportssteder. Med priserne på fast ejendom langt under EU-gennemsnittet og kapital vækst i gennemsnit 60-70% om året, er det ikke overraskende. Bulgariens voksende ry som et turistmål er også i egen favør og mange spekulere at det bulgarske ejendomsmarkedet vil afspejle de tendenser, der blev set i den spanske ejendomsmarked, især efter sin indrejse i EU.
Mange forudsagde, at den ‘østlige otte’ – Den Tjekkiske Republik, Ungarn, Polen, Estland, Litauen, Letland, Slovenien og Slovakiet, om indrejse til EU vil bidrage til den største ejendomsboom Europa har oplevet i mindst de sidste 10 år. Mens investorernes interesse i de nye Europa lande er betydelig, især blandt den irske, briterne og tyskerne, priserne stiger ikke med alarmerende hast og til dels over mætning af markedet af investorer har betydet, at leje udbytter ikke er så højt som de kan være. Mens ejendomsmarkedet i nogle af disse lande har taget ud på bagsiden af EU-tiltrædelsen, kæmper andre som Slovakiet for at profilere deres, når det gælder internationale investorer.
Investere i europæiske vækstmarkeder ejendom bringer den risiko, der kommer med at investere i et nyt område. Men for dem dristige nok til at tage risikoen, afkastet er langt højere end dem, der opnås ved at investere i de mere traditionelle markeder som Frankrig eller Spanien. Tag Rumænien som eksempel. Flytte ind i en markeder såsom Rumænien nu ville kræve en hel del om mod, især når landet er stadig kæmper mod organiseret kriminalitet og negative verden mening, men chancerne er, at ti år nede ad vejen, Rumæniens lille Sortehavet kyst vil tage ud i meget har på samme måde som Bulgariens over de seneste fem år. Frugterne er altid større for de modige nok til at gå tidligt.
Dubai er en anden stærk contender blandt investorer interesseret i nye markeder. Dubai, har for mange, den vindende formel; Sol, sand, glamour, spektakulære udvikling, liberale skattesystemer og rimeligt prissat ejendom. Selv om Dubai ejendomsmarkedet er sandsynligvis den mest glamourøse og sofistikeret i verden, er det stadig muligt at afhente en bargain ejendom, der er sikker på at give høje afkast. En én seng roomed lejlighed bare 20 minutter kørsel uden for Dubai kan stadig købes for omkring £35.000. Mens leje udbytter er faldet fra 8 – 9% i det sidste år til et mere realistisk 6 – 7%, det er stadig sundt afkast i forhold til store østlige europæiske kandidater. Den største bekymring med Dubai er, at i øjeblikket er det i høj grad en spekulanter marked, med egenskaber bliver købt og solgt flere gange, før bygherrerne har selv tilbage. Hvis spekulanter besluttede at trække sig ud, kunne det føre til fuldstændigt sammenbrud af markedet. Dog der gennemføres foranstaltninger for at afskrække spekulation med banker udlån kun på de oprindelige omkostninger ved ejendommen, forlader investorer opgave søger alternativ finansiering for de præmier, der kan pådrages på overførsel af egenskaber.
Det er værd at huske på at alle ejendomsmarkeder, ikke kun dem, der nyopstået, bære risici. Nøglen til succesen af enhver investering er god forskning. Indsamle så mange oplysninger som muligt og at holde sig ajour med udviklingen på markedet er afgørende for at gøre et investeringsprojekt, gå glat. Dette er endnu mere relevant, når de køber ejendom på udenlandske markeder. Søge professionel rådgivning, arbejde med pålidelige agenter og altid være villig til at gøre dit hjemmearbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.